Omdat een conflict geen strijd hoeft te worden"

Familie-mediation

Familie Mediation is niet alleen voor partners, maar ook geschikt voor familiekwesties waar u zelf niet uitkomt

Soms is een huwelijk of partnerschap niet voor de altijd. Dat is voor alle partijen pijnlijk, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. EllenMediation ondersteunt bij het maken van belangrijke beslissingen die jullie beiden aangaan. Het gaat er niet om wie gelijk heeft, maar om een overeenstemming die voor iedereen aanvaardbaar is, of je nu besluit om er nog voor te gaan of een eigen toekomst te kiezen.

Advocaat versus Mediation

  • Als je gaat scheiden met hulp van een advocaat, dan huur je deze in om voor jou het beste uit de situatie te halen. Je toekomstige ex-partner doet hetzelfde. De twee advocaten gaan met elkaar de strijd aan, waarvoor jullie beiden een rekening van minimaal € 5.000,- gepresenteerd krijgen voor het schrijven van brieven, voeren van gerechtelijke procedures en  bijwonen van zittingen bij de rechtbank.
  • Als je gaat scheiden met hulp van een mediator, dan huur je samen één mediator in. Met elkaar werken jullie toe naar een oplossing waar jullie beiden achter staan. Je houdt beiden de regie en voorkomt dat de relatie op scherp wordt gezet. Vooral als er kinderen in het spel zijn en een duurzame relatie van de ouders belangrijk is.
  • Gemiddeld kost het inschakelen van een mediator in totaal tussen de € 1.800,- en € 2.000,-.
Maak een afspraak

Contact

Stuur me een e-mail en vertel me waar je bent in het proces.

Wij proberen samen met u en uw conflictpartner tot een oplossing te komen.